Top Button

Бізнес візит

Загальна інформація


Цей тип візи відноситься до тих заявників, які їдуть до Болгарії з діловою комерційною метою.

Дана віза надає право громадянам України і громадянам інших країн, легально проживаючих на території України, відвідати Болгарію протягом обмеженого періоду часу, не перевищуючи 90 днів у 6 місяців.

Візова заява може бути подана:

  • Заявником особисто.
  • Колегою за наявності доручення, оформленого на фірмовому бланку компанії.
  • Третьою особою при наявності нотаріального доручення на подачу документів

У Візовий Центр м. Одеса документи повинні бути подано заявником особисто.

Якщо заявник бажає подати документи на отримання болгарської візи багаторазового в’їзду терміном на 1 рік, необхідно до пакету документів додати копію попередньої болгарської візи на 6 місяців. В запрошенні також має бути вказано, що заявника запрошують мінімум на рік.

Згідно з рішенням Ради міністрів Республіки Болгарія №459 від 03.07.2014р. заявник може їхати до Болгарії з періодом перебування до 90 днів в одне півріччя без відкриття візи до Болгарії у випадку наявності:

  • Діючої короткострокової дво- або багаторазової шенгенської візи, а також візи Кіпру, Румунії та Хорватії.
  • Національної візи (Д) однієї з країн Шенгенської угоди або Кіпру, Румунії та Хорватії.
  • Посвідки на проживання в одній з країн Шенгенської угоди або Кіпру, Румунії та Хорватії.

Заявник не зможе перебувати у Болгарії більше днів, ніж зазначено у візі. Кількість днів знаходження у Болгарії не вираховуються з візи.

Щоб отримати інформацію стосовно суми зборів, переліку необхідних документів, терміну розгляду візової заяви, а також щоб завантажити необхідні формуляри, будь ласка, натисніть на вищезазначені посилання.

Візовий збір

Сума Обов’язковий збір
35 €

Згідно з Угодою про спрощення візового режиму між Україною та ЄС даний збір сплачується громадянами наступних країн:

  • Україна
  • Росія
  • Сербія
  • Чорногорія
  • Боснія та Герцеговина
  • Македонія
  • Албанія
  • Грузія
  • Молдова
  • Вірменія
  • Азербайджан
60 €

Усі інші національності.

70 €

Громадяни України та Росії, які подають документи по прискореній процедурі розгляду заяви. Дана процедура присутня тільки у Візовому Центрі м. Одеса.

0 €

Згідно з Угодою про спрощення візового режиму між Україною та ЄС наступні громадяни України звільняються від оплати консульського збору:

  • близькі родичі (чоловік, жінка, діти (в тому числі усиновлені), батьки (в тому числі опікуни), онуки, бабусі та дідусі громадян країн-членів ЄС або громадян України, які законно проживають на території країн-членів ЄС;
  • члени офіційних делегацій, які на основі офіційного запрошення приймають участь у зустрічах, консультаціях, переговорах та програмах обміну, а також у заходах, які проводять міжурядові організації;
  • члени національних та регіональних урядів та парламентів, конституційних та верховних судів;
  • школярі, студенти, аспіранти та викладачі, які їх супроводжують на навчання або учбове стажування;
  • інваліди та люди, які за необхідності їх супроводжують;
  • особи, які здійснюють подорож з гуманітарних причин, а також з метою термінового медичного лікування разом з особами, що їх супроводжують. Також для присутності на похороні або відвідування важко хворого близького родича;
  • учасники молодіжних міжнародних спортивних заходів, а також люди, що їх супроводжують;
  • особи, які беруть участь у науковій, культурній та творчій діяльності, включаючи університетські та інші програми обміну;
  • особи, які беруть участь в офіційних програмах обміну між містами-побратимами;
  • журналісти та технічна команда, яка супроводжує їх;
  • пенсіонери;
  • водії - перевізники товару у міжнародному русі, а також водії транспортних пасажирських перевезень, які прямують на територію Євросоюзу засобами, зареєстрованими в Україні;
  • члени команд поїздів, вагонів-рефрижераторів i локомотивів у міжнародних потягах, що прямують на територію держав Євросоюзу;
  • діти до 18 років, а також особи до 21 року, які залишаються на утриманні батьків;
  • представники релігійних комун;
  • представники професій, які беруть участь у міжнародних виставках, конференціях, симпозіумах, семінарах чи інших подібних закладах, які проводяться на територіях країн-членів Євросоюзу;
  • учасники віком до 25 років, які беруть участь у конференціях, семінарах, спортивних, культурних та освітніх заходах, що проводяться некомерційними організаціями;
  • представники громадських організацій, які подорожують з метою освітньої підготовки, семінарів, конференцій, у тому числі в рамках програм обміну;
  • учасники програм прикордонного співробітництва Європейського союзу, таких як Європейське Сусідство;

Інші національності:

  • громадяни Білорусії та Туреччини віком до 12 років;
  • громадяни Азербайджану: віком до 12 років, інваліди, пенсіонери, журналісти та близькі родичі громадян ЄС;
  • громадяни усіх інших держав віком до 6 років.

Сервісний збір:

сплачується усіма заявниками у національній валюті (гривні), крім дітей усіх національностей віком до 6 років. Щоб дізнатися суму сервісного збору на поточний тиждень натисніть тут.

Додаткові послуги:

 

Сума Послуга
100 грн.

Кур’єрська послуга, яка замовляється у Візовому Центрі при подачі документів або після подачі документів.

50 грн.

Фото кабіна (6 фотографій). Фото кабіна присутня у Візовому Центрі м. Київ, Івано-Франківськ, Харків, Луцьк, Одеса та Львів.

75 грн.

Послуга заповнення візових анкет, що замовляється виключно за бажанням заявника при подачі документів.  

20 грн. СМС інформування
Згідно тарифу

Придбання страхового медичного полісу у Візовому Центрі при подачі документів


Зверніть, будь ласка, увагу, що усі збори сплачуються у гривнях у касі Візового Центру у відповідності до щотижневого курсу Євро, встановленого НБУ. Збори включають 20% ПДВ.

Оплата кредитною карткою доступна у Візових Центрах м. Київ, Львів, Харків, Луцьк та Івано-Франківськ (лише карта Visa).

Послуга обміну валют доступна у Візових Центрах м. Львів, Харків, Луцьк, Івано-Франківськ та Одеса.

Послуга заповнення візових анкет доступна у Візових Центрах м. Київ, Львів, Харків, Івано-Франківськ, Луцьк, Дніпропетровськ та Одеса. Замовляється виключно за бажанням заявника.

Послуга придбання медичного страхового полісу доступна у Візових Центрах м. Київ, Харків та Одеса.

Список необхідних документів

БУДЬ ЛАСКА, ЗАУВАЖТЕ, ЩО НЕПОВНИЙ ПАКЕТ ДОКУМЕНТІВ ПРИНЯТИЙ НЕ БУДЕ. ПРОЦЕДУРА ДОНЕСЕННЯ ДОКУМЕНТІВ ВІДСУТНЯ.

Для громадян України та громадян інших країн, які легально проживають на території України та подають документи на категорію «Бізнес візит» список необхідних документів наступний:

  1. Візова анкета.

    • Заповнена на кожного заявника, включаючи дітей. Анкета може бути заповнена на комп'ютері або в письмовій формі.
    • Заповнена російською або болгарською мовами. Ім'я та прізвище заповнюються латиницею, як у закордонному паспорті. Також анкета повинна бути підписана особисто заявником у п.48.
    • За неповнолітніх дітей анкету підписує один із батьків або офіційних опікунів.
  2. Одна кольорова фотографія.

    • Розмір 35 x 45 мм.
    • Білий фон.
    • Зроблена не більше 6 місяців тому.
  3. Паспорт або інший проїзний документ.

    • Закордонний паспорт.
    • Копія першої його сторінки із персональними даними.
    • Паспорт повинен бути дійсним ще 3 місяці після закінчення дії візи.
    • Паспорт повинен бути виданий не більше 10 років тому і мати, як мінімум, дві вільні сторінки.
    • Продовжені паспорти не приймаються.
    • Діти, які вписані в паспорта батьків, віком від 5 років, обов’язково повинні мати вклеєну фотографію в паспорті.
  4. Медичний страховий поліс.

    • Покриття 30,000 Євро.
    • Дійсний на території Болгарії, усієї Європи або всього світу із покриттям усього періоду поїздки.
  5. Лист-запрошення:

      • Якщо запрошуюча сторона є комерційною організацією, запрошення має бути оформлене у Службі Міграції Болгарії.
      • Якщо запрошуюча сторона є некомерційною організацією (громадська організація, благодійний фонд та ін.), запрошення може бути оформлене в вигляді письмового звернення на бланку компанії у вільної формі з печаткою та підписом. В запрошенні повинно бути вказано: термін та мета подорожі, паспортні дані заявників, місце проведення заходу, контактні дані представника в Болгарії. Якщо подається даний вид запрошення, також необхідно надати бронювання готелю (одне на вибір):
        • Он-лайн бронювання готелю (Booking.com та ін.). У бронюванні повинна бути вказана наступна інформація: паспортні дані всіх заявників, дати запланованого перебування, номер бронювання, адреса готелю, контактні номери телефону.
        • Бронювання готелю на фірмовому бланку готелю з печаткою та підписом відповідальної особи. У бронюванні повинна бути вказана наступна інформація: паспортні дані всіх заявників, дати запланованого перебування, адреса готелю, контактні номери телефону.
        • Якщо заброньовані апартаменти – запрошення від власника апартаментів, завірене нотаріусом в Болгарії. У запрошенні повинна бути вказана наступна інформація: паспортні дані всіх заявників, дати запланованого перебування, адреса апартаментів, контактний номер телефону власника.
  6. Фінансові документи (один на вибір повинен бути наданий).

    • Довідка з місця роботи, оформлена на фірмовому бланку компанії, із зазначенням заробітної плати за останні 6 місяців.
    • Довідка з банку з розрахунком 50 Євро на день на кожну людину, але не менше 500 Євро на всю поїздку (довідка, виписка з банкомату з копією карти, квитанція обміну валют і т.д.).
    • Довідка з Пенсійного Фонду України із зазначенням суми нарахування пенсії.
    • Довідка з Університету із нарахуванням стипендії за останні 6 місяців.
  7. Підтвердження транспортного засобу (одне на вибір повинно бути надане):

    • Бронювання квитків.
    • Копія технічного паспорту на автомобіль та копія посвідчення водія для тих, хто подорожуватиме на власному автомобілі.

Необхідні документи залежно від індивідуальної ситуації заявника:

  1. Для журналістів:

    • Посвідчення або інший документ, виданий професійною організацією або роботодавцем заявника, що підтверджує, що дана особа є професійним журналістом і в якому вказується, що метою подорожі є виконання журналістській діяльності.
  2. Для приватних підприємців:

    • Свідоцтво про реєстрацію приватного підприємця.
  3. Для пенсіонерів:

    • Пенсійне посвідчення або довідка з Пенсійного Фонду України.
  4. Для студентів:

    • Студентський квиток та довідка з Університету.
  5. Для спонсорів:

    • Якщо спонсор є близьким родичем заявнику: доказ родинних зв’язків (копія свідоцтва про шлюб/народження) та фінансові документи спонсора. Близькими родичами є: подружжя, діти.
    • Якщо спонсор не є близьким родичем заявнику: нотаріальна заява про спонсорство та фінансові документи спонсора.
    • Якщо в запрошенні зазначено, що запрошуюча сторона бере на себе всі витрати, пов'язані з поїздкою заявника до Болгарії, в такому випадку свої фінансові документи заявник може подавати на свій розсуд.
  6. Для іноземних громадян:

    • Посвідка на проживання, яка має бути дійсна ще 3 місяці після повернення в Україну.

    Зверніть, будь ласка, увагу, що всі документи повинні бути подані в ксерокопії, за винятком закордонного паспорту, анкети та фотокартки.

    До Візового Центру м. Одеса наступні документи повинні бути подані в оригіналі:

    • Довідка з банку.
    • Довідка з роботи.
    • Квитанція обміну валют.
    • Довідка зі школи/університету.
  7. УВАГА:

    Посольство/Генеральне Консульство Болгарії залишає за собою право допросити будь-які інші додаткові документи у разі необхідності, також може зателефонувати заявнику для співбесіди, та має повноцінне право відмовити у візовій заяві без пояснення. В будь-якому випадку оплата візового збору не повертається.

    Звертаємо увагу, що у Візовому Центрі доступна послуга заповнення візової анкети, а також можливість придбання страхового полісу у Візовому Центрі при подачі документів.

Вимоги до фотографій

Фотографія, що подається разом із анкетою повинна відповідати наступним вимогам:

photo specification image

  • Повинна бути актуальною (зробленою максимум 6 місяців тому)
  • Повинна бути кольоровою та надрукованою на звичайному папері для фотографій
  • Повинна бути розміром 3,5 х 4,5 см
  • Обличчя повинно становити 70-80% фотографії
  • Обличчя на фотографії повинно бути видно повністю і займати 30-36 мм від підборіддя до маківки
  • Обличчя на фотографії повинно бути добре освітленим
  • Фото повинно бути зроблене без сонцезахисних окулярів
  • Фото повинно бути зроблене без головного убору або інших предметів, що прикривають голову, окрім головних уборів, що мають обов`язковий релігійний характер
  • Окуляри не повинні мати затемнені лінзи, не можуть бути присутні будь-які світлові ефекти
  • Рамка окулярів не повинна прикривати очі
  • Рот на фотографії повинен бути повністю закритий

ТЕРМІН РОЗГЛЯДУ ЗАЯВИ

Термін розгляду документів для громадян України, як правило, становить 5 робочих днів. В деяких випадках процес розгляду заяви може тривати довше.

Термін розгляду документів у Візовому центрі м. Одеса, як правило, становить 4 робочі дні. В деяких випадках процес розгляду заяви може тривати довше.

Для громадян тих країн, які не підписували Угоди про спрощення візового режиму, період розгляду документів становить 15 робочих днів.

День подачі документів не враховується в загальний термін розгляду.

Прискорений розгляд: 3 календарних дні (не рахуючи дня подачі). Доступна громадянам України і Росії, якщо терміновість доведена. Пакет відповідних документів повинен бути повним і остаточним. Дана процедура доступна тільки у Візовому центрі м. Одеса.

Ми рекомендуємо заявникам подавати документи за 2-3 тижні до запланованої дати поїздки.

Будь ласка, зверніть увагу, що можливо Вам потрібно буде особисто з'явитися до Посольства Болгарії для проходження співбесіди до того, як рішення буде прийнято. Посольство зберігає за собою право допросити додаткові документи під час розгляду справи. Ми рекомендуємо уважно ознайомитися з інформацією на сайті, так як це допоможе Вам найкращим способом підготувати документи і отримати візу вчасно.

Завантажити візовий формуляр

Візова анкета повинна бути заповнена на всіх заявників, включаючи неповнолітніх дітей, в електронному вигляді на комп'ютері або в письмовому вигляді. Візова анкета повинна бути заповнена російською або болгарською мовами і підписана особисто заявником у п.48. Ім'я та прізвище заповнюються англійською мовою, як у закордонному паспорті.

За неповнолітніх дітей анкету підписує один з батьків або офіційних опікунів.

Візову анкету Ви можете завантажити і роздрукувати, скориставшись наданим нижче посиланням. Анкети також можна отримати у Візовому Центрі. Бланки анкет - безкоштовні.

Звертаємо Вашу увагу, що для Вашої зручності Візовий Центр пропонує послугу заповнення візових анкет. Послуга надається виключно за Вашим бажанням. Вартість послуги складає 75грн., включаючи податки.
Будь ласка, зверніться до співробітників Візового Центру для отримання детальної інформації.

  Візова анкета

Щоб ознайомитися із зразком заповнення візової анкети на категорію «Бізнес візит», будь ласка, скористуйтесь посиланням нижче.

  Зразок заповнення візової анкети на категорію «Бізнес візит»

У зв'язку із Законом України «Про персональні дані» вводиться обов'язковий для підпису документ «Згода на обробку персональних даних» для кожного заявника (за неповнолітніх заявників підписують батьки або офіційні опікуни). Звертаємо увагу, що заявники, які подають документи через довірену особу, також повинні підготувати даний документ заздалегідь. Будь ласка, роздрукуйте і заповніть Згоду на обробку персональних даних:

  Згода на обробку персональних даних